top1_1 Latvian top1_3
top2_1 top2_2 Русский top2_4
top3_1 English top3_3

2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets

top4_1
m_left m1 m_right
Par Mums
Produkcija
Veikali
Kontakti
m6

Saieta ģenerāldraugs:

 Lielvardes-logo2

2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets

Izcilākai garšai – “Lielvārdes” alus!

 

2014. gada 13.,20. un 27. oktobrī notika 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets. Šogad tajā piedalījās 27 populāru un iecienītu Rīgas un Latvijas restorānu šefpavāri, kuri gatavoja ēdienus ar “Lielvārdes” alu un medu. Saiets notika trijās kārtās, kuras tika veidotas katram medus veidam (meža aveņu, griķu, viršu) atsevišķi. Šefpavāru gatavotos ēdienus ar “Lielvārdes” alu un medu izvērtēja pasākuma atbalstītāji, mediju pārstāvji, kā arī piešķīra tiem savas simpātiju balvas.

Noteikumi šefpavāriem:
Katrs pavārs gatavoja un prezentēja vienu ēdienu ar “Lielvārdes” alu un medu pēc brīvas izvēles: salātus, uzkodas, pamatēdienu vai desertu. Ēdiena gatavošanai bija jāizvēlas viena veida medus: meža aveņu, griķu vai viršu. Prezentētajam ēdienam, sākot no 2014. gada 13. oktobra līdz 2015. gada 15. martam, ir jābūt pieejamam apmeklētājiem katra šefpavāra pārstāvētā restorāna ēdienkartē (Vismaz ieliktņa veidā).

Izvēlies savu mīļāko ēdienu un dodies nobaudīt!

Programma un ēdieni:

1. kārta – ēdieni ar “Lielvārdes” alu un meža aveņu medu
13. oktobris,restorānā “Il Cibo Del Papa”, Dzirnavu ielā 67, T/C Galerija “Rīga”, 7. stavā
No 15-00 līdz 16-00 restorānu pārstāvju ierašanās, alus un medus ēdienu prezentācijas galdu iekārtošana;
No 15-40 līdz 16-00 mediju pārstāvju un atbalstītāju ierašanās;
No 16-00 līdz 17-30 saieta atklāšana, alus un medus ēdienu prezentācija, baudīšana un atbildes uz vērtētāju jautājumiem;
No 17-30 līdz 18-00 atbalstītāju, mediju pārstāvju simpātiju balvu pasniegšana un 1. kārtas noslēgums.

Izvēlies sev tīkamāko ēdienu ar “Lielvārdes” alu un meža aveņu medu:

101-30  “Melnā kaķa mājas restorāns” – šefpavārs Andrejs Kudravecs;
 
Lēni vārīta forele ar meža aveņu medus gurķi, “Lielvārdes Kviešu” alus želeju un foreles ikriem

http://www.delfi.lv/receptes/leni-varita-forele-ar-meza-avenu-medus-gurki-alus-zeleju-un-foreles-ikriem.d?id=45061362

101-30  restorāns “Elements” – šefpavāre Svetlana Riškova;
 
Smiltsērkšķu un lazdu riekstu krēma kūka ar meža aveņu medus un “Lielvārdes Gaišais” alus zefīru

http://www.delfi.lv/receptes/smiltserksku-un-lazdu-riekstu-krema-kuka-ar-medus-un-alus-zefiru.d?id=45062470

101-30  “VALTERA RESTORĀNS” – šefpavārs Artūrs Guziks;
 
Siļķes fileja mērcēta “Lielvārdes Kviešu” alus un meža aveņu medus novārījumā ar gailenēm, kartupeļu un mini cukini ripiņām

http://www.delfi.lv/receptes/alus-un-meza-avenu-medus-novarijuma-merceta-silkes-fileja-ar-gailenem-kartupelu-un-mini-cukini-ripinam.d?id=45061694

101-30  Bārs.Restorāns “BURGA” – šefpavārs Mārtiņš Brūveris;
 
Dārza salāti ābolu-meža aveņu medus vinegreta mērcē ar cāļa, liellopa filejas strēmelītēm meža aveņu medus-“Lielvārdes Gaišais” alus marinādē

http://www.delfi.lv/receptes/darza-salati-vinegreta-merce-ar-filejas-stremelitem-medus-un-alus-marinade.d?id=45062252

101-30  restorāns “Gutenbergs” – šefpavārs Ēriks Livmanis;
 
Ravioli ar “Lielvārdes Gaišais” alū un meža aveņu medū sautētu vērša asti, kazas sieru un spinātiem

http://www.delfi.lv/receptes/ravioli-ar-alu-un-medu-sautetu-versa-asti-kazas-sieru-un-spinatiem.d?id=45062064

101-30  restorāns “STEIKU HAOSS” – šefpavārs Kristaps Jauja;
 
Angusa liellopa filejas variācija ar “Lielvārdes Tumšo” alu un meža aveņu medu

http://www.delfi.lv/receptes/angusa-liellopa-fileja-ar-alu-un-meza-avenu-medu.d?id=45061958

101-30  restorāns “Art Hotel Laine” – šefpavāre Anita Ozoliņa;
 
Cūkas fileja meža aveņu medū, “Lielvārdes Tumšais” alū, garšvielu marinādē ar ābolu biezeni un karamelizētiem dārzeņiem

http://www.delfi.lv/receptes/cukas-fileja-medus-alus-un-garsvielu-marinade-ar-karamelizetiem-darzeniem.d?id=45062170

101-30  restorāns “Dārzs” Spīķeros – garšu meistars Andris Taal;
 
Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas, pasniegtas ar saldējumu, meža aveņu medus un “Lielvārdes Gaišais” alus mērci

http://www.delfi.lv/receptes/ar-avenem-pilditas-kazas-siera-bumbinas-pasniegtas-ar-saldejumu-un-medus-alus-merci.d?id=45062428

101-30  neatkarīgais pavārmākslas mīlētājs – šefpavārs Havjērs Hosē Garsija.                                        Meža aveņu medus “stropa” deserts ar “Lielvārdes Tumšais” alus – upeņu, dzērveņu želejām 

http://www.delfi.lv/receptes/meza-avenu-medus-stropa-deserts-ar-biezpienu-un-alus-un-ogu-zelejam.d?id=45062328

 

2. kārta – ēdieni ar “Lielvārdes” alu un griķu medu
20. oktobris, restorānā “PIRAMĪDA”, Reimersa ielā 1
No 15-00 līdz 16-00 restorānu pārstāvju ierašanās, alus un medus ēdienu prezentācijas galdu iekārtošana;
No 15-40 līdz 16-00 mediju pārstāvju un atbalstītāju ierašanās;
No 16-00 līdz 17-30 alus un medus ēdienu prezentācija, baudīšana un atbildes uz vērtētāju jautājumiem;
No 17-30 līdz 18-00 atbalstītāju, mediju pārstāvju simpātiju balvu pasniegšana un 2. kārtas noslēgums.

Izvēlies sev tīkamāko ēdienu ar “Lielvārdes” alu un griķu medu:

101-30  restorāns “PIRAMĪDA” – šefpavārs Scott Kennedy;
 
Vistas Konfita Timable iesūcināta ar griķu medu, pasniegta ar “Lielvārdes Gaišais” alus sviestā panētu sparģeli un vieglu griķu medus sinepju mērci

http://www.delfi.lv/receptes/vistas-konfita-timable-ar-griku-medu-pasniegts-ar-alus-mikla-panetu-spargeli-un-medus-sinepju-merci.d?id=45111818

101-30  restorāns “BERGS” – šefpavārs Nauris Jakuško;
 
Griķu medus šūna “Lielvārdes Kviešu” alū ar marinētiem gurķiem, meloņu-bazilika sorbertu un iesala saldējumu

http://www.delfi.lv/receptes/medus-suna-alu-ar-marinetiem-gurkiem-melonu-bazilika-sorbertu-un-iesala-saldejumu.d?id=45112146

101-30  restorāns “Bar & Grill 36. line” – šefpavārs Lauris Aleksejevs;
 
Sīgas fileja ar griķu medus – “Lielvārdes Gaišais” alus Sabajonas mērci un alus mīklas grauzdiņiem

http://www.delfi.lv/receptes/sigas-fileja-ar-griku-medus-alus-sabajonas-merci-un-alus-miklas-cipsiem.d?id=45101236

101-30  restorāns “LOOK” – šefpavārs Kārlis Mugins;
 
Griķu medus un “Lielvārdes Gaišais” alus mērce ar tīģergarnelēm, vistas fileju un tomātu putām

http://www.delfi.lv/receptes/griku-medus-un-alus-merce-ar-tigergarnelem-vistas-fileju-un-tomatu-putam.d?id=45107714

101-30  restorāns “KEY to RIGA” – šefpavāre Gunita Rolova;
 
Marinēta cūkgaļas fileja “Lielvārdes Gaišais” alū, ingvera-griķu medū ar vārītām cūku pupām un ceptām gailenēm

http://www.delfi.lv/receptes/cukgalas-fileja-ingvera-medus-un-alus-marinade-ar-varitam-cuku-pupam-un-ceptam-gailenem.d?id=45101422

101-30  restorāns “K.I.D.*” – šefpavārs Kristaps Sīlis;
 
Gurķu jogurta sorbets ar griķu medū marinētiem gurķiem, “Lielvārdes Tumšais” alus zefīriem, bišu maizes drumstalām, gurķu pelniem, griķu medus sūkļkūku, medus kaviāru, bezē, tapioku un vaniļas eļļu

http://www.delfi.lv/receptes/gurku-jogurta-sorbets-ar-medu-marinetiem-gurkiem-alus-zefiriem-bisu-maizes-drumstalam-gurku-pelniem-griku-medus-suklkuku-medus-kaviaru-beze-tapioku-un.d?id=45112568

101-30  restorāns “Illu Zion” – šefpavārs Edurds Haritonovs;
 
Kūpināts zutis “Lielvārdes kviešu” alus un griķu medus glazūrā ar rukola salātiem, marinētām bietēm, grillētiem persikiem, mārrutku mērci un “Granny Smith” ābolu šķēlītēm

http://www.delfi.lv/receptes/kupinats-zutis-alus-un-griku-medus-glazura-ar-rukolas-abolu-salatiem-marinetam-bietem-griletiem-persikiem-un-marrutku-merci.d?id=45100932

101-30  “Fabrikas restorāns” – šefpavāre Aiga Zvejniece;
  
Griķu nūdeles karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu un “Lielvārdes Tumšais” alus mērci

http://www.delfi.lv/receptes/griku-medu-karamelizetas-griku-nudeles-ar-kazas-siera-saldejumu-un-tumsa-alus-merci.d?id=45097728

101-30  restorāns “32 augusts” – desertu meistare Dace Tomsone                                                             Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās ar “Lielvārdes Tumšais” alus mērci un griķu medū karamelizētiem apelsīniem, citroniem, laimu

http://www.delfi.lv/receptes/citrusauglu-muss-sokolades-tutinas-ar-alus-merci-un-griku-medu-karamelizetiem-citrusaugliem.d?id=45107168

 

3. kārta – ēdieni ar “Lielvārdes” alu un viršu medu
27. oktobris, restorānā “OSTAS SKATI”, Matrožu ielā 15
No 15-00 līdz 16-00 restorānu pārstāvju ierašanās, alus un medus ēdienu prezentācijas galdu iekārtošana;
No 15-40 līdz 16-00 mediju parstāvju un atbalstītāju ierašanās;
No 16-00 līdz 17-30 alus un medus ēdienu prezentācija, baudīšana un atbildes uz vērtētāju jautājumiem;
No 17-30 līdz 18-00 3. kārtas un visu iepriekšējo kārtu kopējo atbalstītāju, mediju pārstāvju simpātiju balvu pasniegšana, noslēgums.

Izvēlies sev tīkamāko ēdienu ar “Lielvārdes” alu un viršu medu:

101-30  restorāns “OSTAS SKATI” – šefpavārs Ingmārs Ladigs;
  Cālis pīlādžos ar viršu medu, “Lielvārdes Tumšais” alus novārījuma mērcē, burkānos ar sinepēm un lazdu riekstu ievārījumā ar estragonu

http://www.delfi.lv/receptes/calis-piladzos-ar-medu-alus-merce-burkanos-ar-sinepem-un-lazdu-riekstu-ievarijuma-ar-estragonu.d?id=45140686
 
101-30  Ģimenes restorāns “Hercogs” Jelgavā – šefpavārs Andris Rūmītis;
  Pīles fileja “Lielvārdes Tumšais” alus marinādē ar biešu-aveņu, burkānu- seleriju biezeņiem un blanšētiem puķkāpostiem

http://www.delfi.lv/receptes/piles-fileja-alus-marinade-ar-biesu-avenu-burkanu-seleriju-biezeniem-un-blansetiem-ziedkapostiem.d?id=45144504
 
101-30  “FOLKKLUBS ALA PAGRABS” – šefpavārs Krišjānis Putniņš;
  Viršu medū sautēts cūkas vaidziņš ar cūku pupu biezeni, sarkano sīpolu-viršu medus zapti un “Lielvārdes Tumšais” alus mērci

http://www.delfi.lv/receptes/virsu-medu-sautets-cukas-vaigs.d?id=45140898
 
101-30  restorāns “BENJAMIŅŠ” – šefpavāre Valda Medne;
  Biezpiena muss uz rūgtās šokolādes-“Lielvārdes Kviešu” alus biskvīta ar dzelteno burkānu-cidoniju biezeni, smiltsērkšķu-viršu medus želeju un ķirbju sukādēm

http://www.delfi.lv/receptes/biezpiena-muss-uz-sokolades-alus-biskvita-ar-dzelteno-burkanu-cidoniju-biezeni-smiltserksku-medus-zeleju-un-kirbju-sukadem.d?id=45141070
 
101-30  restorāns “AMBIENTE” – šefpavārs Māris Pastars;
  Lēni gatavots trusis ar baklažānu musu, viršu medus mērci un “Lielvārdes Gaišais” alus cepumu

http://www.delfi.lv/receptes/leni-gatavots-trusis-ar-baklazanu-musu-virsu-medus-merci-un-alus-cepumu.d?id=45132234
 
101-30  restorāns “De Commerce Gastro Pub 1871″ – šefpavārs Kārlis Visockis;
  Ķirbju-viršu medus saldējums ar viršu medus pārslām un “Lielvārdes Kviešu” alus putām

http://www.delfi.lv/receptes/kirbju-virsu-medus-saldejums-ar-medus-parslam-un-alus-putam.d?id=45129372
 
101-30  restorāns “Astor” – šefpavārs Artūrs Arnicāns;
  Piena jēra karbonāde izturēta „Lielvārdes Gaišais” alus marinādē, glazēta viršu medū ar garšaugu rīvmaizi, paniegta kopā ar marinētu sviesta ķirbi, meža dzērvenēm, viršu medus bizē, svaiga koriandra krēmu un                 biešu sulas biezeni

http://www.delfi.lv/receptes/piena-jera-karbonade-alus-marinade-glazeta-virsu-medu-ar-garsaugu-rivmaizi-pasniegta-kopa-ar-marinetu-sviesta-kirbi-meza-dzervenem-medus-beze-svaiga-koriandra.d?id=45136368
 
101-30  restorāns “GARĀŽA” – šefpavārs Sandis Bružas;
  Muskatķirbju-batāšu krēmzupa ar viršu medū karamelizētu lasi, “Lielvārdes Gaišais” alus želeju un maizes čipsi

http://www.delfi.lv/receptes/muskatkirbja-batates-kremzupa-ar-medu-karamelizetu-lasi-alus-zeleju-un-maizes-cipsi.d?id=45127918
 
101-30  restorāns “Etage” – šefpavārs Mareks Voiteckis.                                                                             Brieža aknu pastēte ar “Lielvārdes Kviešu” alū sautētiem pērļu sīpoliņiem, meža ogām, lazdu un ciedru riekstiem, viršu medus- vinegreta mērci un egļu skuju eļļu

http://www.delfi.lv/receptes/brieza-aknu-pastete-ar-alu-sautetiem-perlu-sipoliniem-meza-ogam-riekstiem-virsu-medus-vinegreta-merci-un-eglu-skuju-ellu.d?id=45131356

Informatīvie draugi:

 MajasViesis-balts LA_LV-logoistaist    PLlogo2014

366C-logo    LA_logo  tv3logo

delfilogo lntStarFMlogob  

 


        logo-final-321x100px logo abc     darzs-un-dravalogo_liels2

logo1_mini aprinkis_png_samzinats2
kapitals_logo2 Medibas_logo_4C  cetras-sezonas-liels

 

Atbalsta:

daugm_Jaanja_logo     logo_2

pavaru klubs logo   logo    VAIRAK-SAULES-LOGO  logo_ALA_PAGRABS garais

 piramida   key-to-riga-logo-lv  Cheese-moon Kontinents_LOGO

   EKSPORTS_LOGO_black_print_cmyk-0222        avokado-veikali-bruns-pa-labii

valtera-restorans-logoOrizzonteWhiteBack_RGB-2LOOK-logo

 hercogs-logo-positive-2  Fabrikas-Restorans-3

    Bristot-s      Marcienas-muiza---SPA-kurorts-s     gutenbergs-s  Art-Hotel-Laine-LOGO-s  

 

 

 

 Copy-of-Etage_white-s             arkolat-logo-s           Vecsiljani_etikete-s          EVA-logo-s   

36_Line_Logotype_Q_01 Copy-of-MKMR_logo1  mid_858571

               ginalas_logo1            Logo---Fiskars-RGB_11165b

mmintskovsky-logo-s  

 logo-9-s

 




right
down1
down3
             Copyright © Daugmales Jāņa Bišu Medus 2013